Op deze pagina vindt u hulp voor de Mobeye i110, Mobeye Argos en Mobeye Buitenmelder.
Klik op het icoon voor informatie over het onderwerp.
Zie het plaatje voor de vier stappen:
De Mobeye Argos en Mobeye i110 hebben een programmeercode en een gebruikerscode. Met de programmeercode wijzigt u de instellingen en kunt u in- en uit te schakelen. De fabriekscode is “1111”. Wijzig deze bij ingebruikname naar een eigen code. De gebruikerscode is om alleen in- en uit te schakelen. Hiermee kan men geen instellingen wijzigen. De fabriekscode is “8888”. Als het systeem met de gebruikerscode is ingeschakeld, dan moet het hiermee uitgeschakeld worden. Hetzelfde geldt voor de programmeercode; de code waarmee is ingeschakeld is dezelfde als voor het uitschakelen.
De Mobeye Argos en Buitenmelder CMVXI-R kunnen automatisch in- en uitschakelen via een tijdschema. Dit gebeurt als het ingestelde tijdstip “gepasseerd” wordt. Het systeem is nog steeds handmatig aan- of uit te zetten.
Voorbeeld: het systeem gaat om 8.00 uur uit, conform schema. U zet het zelf al uit om 7.30; om 8.00 uur blijft het uit.
Voorbeeld: het systeem gaat om 18.00 uur aan, conform schema. U kunt u dit handmatig al eerder doen. Door het schema weet u zeker dat het systeem ’s avonds actief is, ook als u vergeet dit handmatig te doen.
Let op: u kunt niet om 17.30 handmatig voorkomen dat het om 18 uur aan gaat, dat kan alleen door het schema te wijzigen.
Er zijn twee tijdschema’s instelbaar, die u toewijst aan de dagen van de week. Hierbij geldt maandag als dag “1”.
Voorbeeld: op doordeweekse werkdagen uit, ’s nachts en in het weekend aan:
Inschakelschema1: 1800, uitschakelschema1: 0700, DAYS1:12345
Toelichting: op vrijdag 18.00u gaat het systeem aan, op maandag 7.00u uit. Schema 2 wordt niet gebruikt.
Voorbeeld: op doordeweeks overdag en zaterdagmiddag uit, ’s nachts en op zondag aan:
Inschakelschema1: 1800, Uitschakelschema1: 0700, DAYS1:12345
Inschakelschema2: 1700, Uitschakelschema1: 1400, DAYS2:6
Bij een batterijgevoed Mobeye apparaat staat de GSM-module uit in de standby modus. Het systeem is dan wel waakzaam om inbraak te detecteren en door te melden, maar is niet benaderbaar op afstand. Als het systeem externe voeding heeft (mogelijk voor de Mobeye Argos en Buitenmelder), is de GSM-module altijd open en kunt u in- en uitschakelen via een sms-commando. Via de Mobeye Internet Portal zijn er extra opties. De doormeldingen zijn daar aan te passen. Ook kan voor de Mobeye Argos een “activeer” of “deactiveer” commando klaargezet worden, die na de eerstvolgende testmelding uitgevoerd wordt.
Als u de programmeercode bent vergeten voor de Mobeye i110 of Argos, dan kunt u ons raadplegen om deze terug te zetten naar fabrieksinstelling. Hierbij zullen de instellingen niet wijzigen, enkel de code gaat terug naar “1111”.
Voor de plaatsing van het alarm is begrip over passief infrarood straling van belang. Passief infrarood kijkt niet door ramen heen. Het merkt een “bewegende warmtebron” op. Let dus op bij tocht, smeulende haardvuren en klepperende brievenbussen; deze kunnen verstorend werken. Vermijd direct zonlicht op de lens, ook door een raam. Kleine dier (spinnen, vliegen) zijn geen probleem, zolang ze niet op de lens zitten. Een hond zal wel gezien worden door de Mobeye i110 en Argos. Wend de lens dus af van de plaats waar deze komen (een hond blijft meestal laag), liefst in een ander vertrek.
De Mobeye Buitenmelder is immuun voor verstoringen zoals bladeren, sneeuw, koplampen. Vogels, katten en (kleine) honden worden ook niet gezien, doordat het apparaat twee detectoren heeft. Pas als beide iets waarnemen, is het gevalideerd en volgt alarm. De Mobeye Buitenmelder dient op 1,5 meter hoogte gehangen te worden, om de dubbele detectie goed te laten werken.
Een loos alarm kan optreden door een gebruikersfout. Een vals alarm komt door een verstorende bron. Om te voorkomen dat een alarmmelding niet serieus wordt genomen, moet een vals alarm altijd begrepen worden en de oorzaak weggenomen. Zie “de beste positie …” voor tips. Als u twijfelt over het apparaat zelf, leg het dan een tijdje op een plaats waar het niets kan zien (in een kast of in het doosje), waarbij het systeem aan staat.
Na een inbraakdetectie en de doormelding zal het Mobeye inbraakalarm 5 minuten inactief zijn en geen nieuwe bewegingen waarnemen. Hierna staat het vanzelf weer op scherp. Het hoeft dus niet handmatig gereset te worden. Wel zo veilig. In de Mobeye Argos en Buitenmelder is deze inactieve periode te wijzigen.
Op één NO/NC alarmingang kunnen meerdere sensoren worden aangesloten. Een normaal gesloten ingangscontact plaatst u in serie, een normaal open contact parallel. Op deze manier zal een geactiveerde sensor tot een ingangsalarm leiden. Aangezien er één tekst per ingang is, geeft dit geen specifieke informatie over de geactiveerde sensor.
Als een apparaat volledig batterijgevoed werkt, zonder externe spanning, behoren de batterijen minimaal een jaar mee te gaan. Dit is zelfs bij een dagelijkse (test)melding. Als het GSM-bereik ter plaatse zwak is, kan dit korter zijn. Net als iedere mobiele telefoon, zal de interne GSM-module het vermogen opvoeren om toch signaal te kunnen vinden. Dit heeft invloed op het batterijgebruik.
Als een apparaat extern gevoed is en de batterijen als back-up bij stroomuitval worden gebruikt, gaan ze veel langer mee. Voor de nieuwste Mobeye apparaten is dit meer dan 3 jaar.
Bij lage batterijspanning volgt een melding. Bij apparaten die verbonden zijn met de Mobeye Internet Portal is dit in de vorm van een “service melding”. Als deze is gemist, is het uitblijven van een testmelding (“keep alive”) een tweede indicator. Een apparaat dat standalone werkt, stuurt de lage batterijmelding naar het eerste telefoonnummer (TEL1).
Op de pagina documentatie vindt u de actuele handleidingen. Zoekt u een handleidingen voor een eerdere versie? Raadpleeg ons.
De Declaration of Conformity staat achter in de producthandleiding. Op de pagina documentatie vindt u de actuele handleidingen.